O nás

Rok s rokem se sešel a tábor je za námi, všichni jsme přežili ve zdraví, vedoucí si procvičili své rodičovské pudy, děti se unavily a rodiče (doufáme), že si na chvilku odpočinuli.

 

Rádi bychom Vám představili naše vedoucí, kteří s námi tento rok do Sedlic jeli!!! Jak už víme, jsou to lidé velmi vstřícní, obalení trpělivostí a stále plni energie :-)

Bylo nebyloJ…… rádi bychom Vám chtěli ve zkratce sdělit náš historický příběh našeho tábora, kam až zasahují jeho kořeny a jak my, nynější vedoucí a patroni Vašich ratolestí dlouho zde působíme. Proč zrovna název „veselá mysl“ a jak vypadalo logo před tím a jak a proč vypadá dnes taktoJ. Na toto téma jsem si musela nastudovat kroniky, abych Vám zde mohla uvést nějaké fakta o našem názvu.

 

Název „veselá mysl“, který s námi jde už přes cca 15 let, vytvořila skupinka veselých lidí, kteří tento tábor vybudovali a dali tomuto táboru svoji duši, mysl, každý rok na 3 neděle. Jejich pozitivní myšlení a chuť do života jim dávala spoustu nápadů, a protože tábor neměl nějaké jiné jméno než jméno „tábor od Pragovky“, tak bylo zapotřebí něco vymyslet. Proto jednoho veselého večera, po večerce, při kytaře vznikla před 15 lety debata jak to pojmenujeme a jaký znak bude zaštiťovat tábor. A název „veselá mysl“ vznikl od veselých duší, kteří se to snaží dodržovat až doposud J. A za to, jim také skládáme hold. Logo bylo vymyšleno v zápětí, protože lidé jsou srdcaři, tak proto srdce a křídla k tomu. Dodávalo to ten správný dojem, a to takový, že každý si to může vysvětlit jinak J spojení srdce a křídla bylo logo, které si každý, kdo jezdil s námi oblíbil, naučil se ho respektovat a ctít.

Protože doba jde do předu, lidé ve skupině se mění, názory okolí nám poskytovali zpětnou vazbu, tak jsem se rozhodli pro inovaci a doufáme, že vylepšení znaku. Tento nový znak malého čipery ve stanu vznikl díky naší vedoucí Katce Wallachové, které bych tímto chtěla poděkovat za strávené večery, které tomu dala, a nejen toJ, aby to bylo naprosto dokonalé.

 

A jak čas plyne, tak si člověk tak vzpomene…..

 

……….Psal se rok 1998 a všech 160 dětí se vrhlo na „buzerplac“, to byl panečku řev. Bylo zřejmé že bude asi nástup, ano ano vždy 20 minut před večeří jsme se všichni sešli a prodiskutovali co bude a co nebude druhý den. A pak po nástupu se všichni rvali do jídelny, kde vaření našeho „Hanka týmu“ bylo neodolatelné!!! Každý den se odehrávali různé hry a různé příběhy nás dětí, vedoucích, v prostředí u řeky Sázavy v našich oblíbených Kounicích….a jak roky plynuly, Kounice se zavřely a z odkojených „kounických“ dětí, kteří jezdily na 3 neděle na tábor, plných zážitků, se staly vedoucí, kamarádi a patroni nynějšího tábora. Kde díky naší vytrvalosti a zkušenostem jsme se posunuli zas o kus vpřed. Snažíme se vnést těm našim „půjčeným“ ratolestím pohodového a relaxačního ducha a hlavně zážitky, co s velkým plechovým kamarádem počítačem, či mobilem nezažijí.